Mostarka na krovu svijeta za Guinnessa(tekst koji slijedi objavljen je na portalu klix.ba, 29. januara 2020.)
Zanosna Mostarka Nataša Borozan koja godinama osvaja modne piste širom svijeta oborila je Guinnessov rekord na Mount Everestu. Nakon što je postigla brojne uspjehe u svijetu mode, ljepotica iz grada na Neretvi je osvojila je prošetala pistom na najvišem vrhu svijeta.
Time je postala prva ljepotica iz Bosne i Hercegovine, ali i šire regije čije je ime ovim avanturističkim podvigom upisano u Guinnessovu knjigu rekorda.
”Novi rekord je oboren”, objavila je mostarska manekenka s ponosom na društvenim mrežama.
Modna revija s najvećom nadmorskom visinom na kopnu od 5644 metara je kako ističe ona uspješno održana 26. januara 2020 godine, što je najveći avanturistički pothvat u svijetu mode.
‘’Nakon 11 dana pješačenja bez tuša, pili smo kuhani snijeg, spavali na – 30 svake večeri s malo kisika. Nije bilo lako, ali uspjeli smo. Izuzetno sam sretna i ponosna’’, kaže u svojoj objavi Borozan.
Ona je zajedno s 20 modela iz cijeloga svijeta uspjela je uraditi prvu modnu reviju na Himalajama 26. januara 2020 godine.
”Modnom pistom na najvišoj nadmorskoj visini” od 5.643 metra visokoj Kala Patthar koja je poznata kao popularna pješčana stazi nasuprot Everestu odabrani modeli iz cijelog svijeta, od kojih je pet iz Nepala, predstavili su zimsku kolekciju domaće modne marke.
”Cilj modnog događaja je, promicanje održive mode i širenje svijesti o klimatskim promjenama. Uspješno smo osigurali mjesto u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda s modnom revijom na najvećoj nadmorskoj visinom na kopnu”, pojasnila je ljepotica iz Mostara.
Modna pista Mount Everest jedna je od aktivnosti pod nazivom „Posjetite Nepal 2020.“ koje provodi nepalska vlada s ciljem pozitivne promocije zemlje širom svijeta.
Mostarska manekenka Nataša Borozan već duže godina živi i radi svjetskoj prijestolnici mode, te ima dugogodišnju suradnju s Michaelom Korsom, a surađivala je s brojnim modnim brendovima poput Cavalli, Eltro, Elisabetta Franchi, Philipp Plein, Met, Tory Burch.
(klix)

Komentariši