Pripreme za nastavak sezone: Prijatelji od kartona

U Tajvanu je počela nova sezpna nacionalne bejzbol lige CPBL uprkos korona krizi.
Uni Lavovi su na otvorenju bili bolji u duelu sa braćom Chinatrust Brothers i pobijedili sa 4: 1.
U ovoj ostrvskoj državi, koja se nalazi istočno od Kine, kaže se da je bilo svega nešto manje od 400 slučajeva COVID-19, zbog veoma brzog reagovanja u zemlji. Utakmica je bila dozvoljena, ali bez prisustva gledalaca. Prethodno je otvorenje sezone trebalo biti odigrano dan ranije, utakmicom u Taoyuanu između Rakuten Monkeysa i Chinatrust Brothersa, ali je utakmica bila odložena zbog obilne kiše.
Organizator Taoyuan izazvao je senzaciju čudnom idejom. Instalirali su robote i kartonske figure, umjesto gledalaca na tribinama, kako bi stvorili atmosferu na stadionu, uprkos zabrane prisustva gledalaca. Čak su i napravljeni kućni ljubimci bili prisutni na kamenim stepenicama.



U Njemačkoj je fudbalski klub Borussia Mönchengladbach došla na sličnu ideju. Oni su svojim vjernim navijačima ponudili priliku da im se za 19 eura napravi figura u stvarnoj veličini, koje će u slučaju odigravanja utakmica bez gledalaca, a što je sasvim izvjesno, biti postavljene na prazna sjedišta na Borussia park stadionu.
Prema zadnjim informacijama već je završeno i postavljeno preko 5.000 figura.
Interesantna ideja.
(sdz)
(Nova Sloboda.ba)


Komentariši