Taj čudesni šareni svijet – Slike danaSlike čudesnog šarenog svijeta i ove sedmice je obilježio korona virus. Ovdje pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga čudesnog svijeta.
U brazilskom gradu Caxias do Sul jedan radnik dezinfikuje mural pred jednim trgovačkim centrom..
Pogled iz vazduha prikazuje polja cveća u “San Tai Mountain Forest”, parku šuma „planine San Tai“ u kineskom gradu Suqian.
Ispred hrama Wat Nithet Rat Pradit u Pathum Thani, predgrađu Bangkoka može se videti zlatni Buda sa zaštitnom maskom za lice.
Morski spasilac nosi jednu npronaženu dasku za surfanje u Scheveningenu. Petorica surfera su izgubili život u moru, pred obalama Holandije.
Njujorški restoran Nello dobio je “posjetu" velikih crvenih medvjediće sa zaštitnim maska za usta, u prostoru ispred restorana.
Jedna demonstrantkinja iz Bejruta protestuje protiv vlade, zbog ekonomske krize koja Libanon drži pod strogom kontrolom.
Žena prolazi pored murala u kineskom gradu Chongqing. Okrug Majiwan poznat je po svojim živopisnim fasadama kuća.
Na željezničkoj stanici Paris Gare de l'Est sjedišta u čekaonici su označena u skladu s propisima o održavanju društvene udaljenosti.
Dvanaestogodišnja Martha Apisa i osmogodišnja Stacy Ayuma iz Kenije napravile su frizure sa oblikom korona virusa, kako bi skrenule pažnju na pandemiju.
Kineski građevinski radnik Zhu Changhong pozira za fotografiju, nakon svog rada u Šangaju.
Misteriozni ulični umjetnik Banksy je na svoj način zahvalio herojima Corona krize: njegova slika "Changer Changer" privlači veliku pažnju u Opštoj bolnici u Southamptonu.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)


Komentariši