Legenda koja živi i snima

Clint Eastwood danas puni 90: "Za rođendan umjesto šampanjca pivo"
Clint Eastwood je živa legenda koja živi i snima.
On je holivudski dinosaurus – snimio je 250 filmova (sa televizijskim filmovima). Bio je drvosječa, a danas je milijarder (1600 zaposlenih, igrališta za golf, hoteli).
Kino legenda Clint Eastwood ("Prljavi Harry") danas puni senzacionalnih 90 godina: "Moja majka napustila je svijet u 97. Nadam se da ću ja napuniti 100."
Ko god ga susretne, naiđe na živo kino platno. Njegova glava: kao isklesana od kamena, sa plavim očima. Njegovo tijelo: Šlank kauboj bez konja – 60 godina golfa (hendikep 12). Gleda na svoje Nike cipele: „Radim vježbe svaki dan – i nikad nisam pušio. Nikad ne jedem masnu hranu."
Njegova sreća: "Osmero djece!"
Njegova tajna: „Sve dok ste znatiželjni, vaše srce ostaje mlado! Sretna sam osoba jer mi je još uvijek dozvoljeno raditi, i nisam u staračkom domu. Imam gene svoga djeda. "
Njegova filozofija: „Ne osvrći se! Imate samo jedan život i trebali biste se potruditi i od njega načiniti najbolje što možete! “
Eastwoodov fenomen je uzdrmao Hollywood: „Uvijek sam vjerovao svojim instinktima!“
► Kao ubica kauboj u legendarnom špageti vesternu: “A fistful of Dollars”, „Za šaku dolara“ (1964, Sergio Leone – i Marianne Koch, 88!).
► Kao usamljeni policajac ubica u “Dirty Harry”, "Prljavom Hariju" (1971. u svom rodnom gradu San Francisku).
► Kao trener boksa, režiser, kompozitor i producent filma “Million Dollar Baby”, "Beba od milion dolara" (2004., dobio 4 Oscara).
On je non-stop Hollywood, a njegovi filmovi su instant klasika. Njegova posljednja glavna uloga: “The Mule”, „Mazga“ (2018), u kome igra kurira droge od 90 godina (stvarna priča).
Vjerojatno će proslaviti rođendan u svom golf klubu "Tehama" – u Carmel-by-the-Sea, na Tihom okeanu (gdje je bio i gradonačelnik dvije godine). Eastwood je prije 30 godina tamo kupio 2.000 hektara zemlje – i sada gradi vile sa "slobodom u laktu".
Umesto šampanjca, za rođendan će popit samo pivo: "Radit ću do moga kraja".
Na slikama:
Troje istog kova: Eastwoodov sin Scott (34, „Brzi i žestoki“, desno) i njegova kćerka Francesca (26, „Probudi se“) su uspješne zvijezde akcionih filmova.
Već šest godina par: Clint Eastwood sa svojom djevojkom Christinom Sandera (57), koja je radila u njegovom hotelu "Mission Ranch".
Remek-djelo: Eastwoodova bokserska drama "Beba od milion dolara" (vodeća uloga: Hilary Swank) dobila je četiri Oscara
Režiser i glavni glumac: 1995. sa Meryl Streep u ljubavnoj drami “The Bridges of Madison Country”, "Mostovi okruga Medison”, "
Nekonvencionalno i nekontrolisano: Eastwood (tada 47) i filmska partnerka Sondra Locke (tada 33) 1977. u akcionom filmu “The Gauntlet”, "Čovjek koji se nikada ne predaje"
Proboj u Hollywoodu: Clint Eastwood (tada 34) s Marianne Koch (tada 33) u filmu Sergio Leonea "Za šaku dolara"
(bild)
(spagos)

Komentariši