Taj čudesni šareni svijet – Slike dana

Život se u pojedinim dijelovima svijeta polako vraća u normalitet. Slike dana prethodnih sedmica, na kojima je pretežno dominirala korona kriza u svijetu, lagano prepuštaju mjesto slikama neke drugačije svakodnevice, iako korona kriza još bjesni na pojedinim dijelovima svijeta. Prethodnih dana udarne svjetske vijesti i slike sa demonstzracija širom svijeta povodom ubistva Afroamerikanca Georga Floyda, donekle su u drugi plan potisnule vijesti i slike o korona krizi. Ovdje jedan mali pogled u taj šareni čudesni svijet..
Na plaži Bournemouth u Engleskoj, ljudi su uživali u prekrasnom vremenu uprkos pandemiji korone.
NASA-in astronaut Doug Hurley oprostio se od supruge i sina u Cape Canaveralu, prije nego što je poletio na Međunarodnu svemirsku stanicu.
Policajac sa gas maskom gađa suzavcem demonstrante u američkom gradu St. Paul. Protesti je izazvala smrt Afroamerikanca Georgea Floyda, koja je nastala kao rezultat brutalne policijske akcije.
Vatrogasci se bore s vatrom u Los Angelesu tokom protesta protiv nasilne smrti Georgea Floyda.
U Kronsbergu u Hanoveru lijepo vrijeme je iskorišteno za puštanje u zrak trodijelnih zmajeva.
"Oprez, konobari prelaze ulicu" – na to ukazuje novi saobraćajni znak u holandskoj opštini Heiloo.
Kupci Ikee čekaju u redu u britanskom gradu Warrington, kako bi krenuli u kupovinu u ponovo otvorenoj švedskoj trgovini namještaja.
U parku "Hakkeijima, morski raj" u Jokohami, jedan posetilac posmatra polarnog medvjeda izbliza, nakon što se zabavni park ponovo otvorio.
Radnici aviokompanije Laudamotion protestujuju u Beču nakon što nisu uspjeli pregovori sindikata i vlasnika kompanije Laudamotion Ryanair. Ryanair prijeti da će zatvoriti podružnicu ako se zaposleni ne odreknu dijela plate.
Zaposleni higijenskog tima iz DB (Deutsche Bahn) servisa u Hamburgu, čekaju dolazak voza na peronu stanice Altona.
Demonstranti i policajci sukobili su se u američkoj prijestolnici Washington, DC. Protesti su proizišli nakon nasilne smrti Georgea Floyda.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)


Komentariši