Brojne turističke destinacije u BiH, koje vrijedi vidjeti

Stari most


Baščaršija


vrelo Bune


Boračko jezero


Hajdučke vode


Hutovo blato


Kastel


Kozara


Kravice


Međugorje


Rafting Neretva


Plivska jezera


Prokođko jezero


Sutjeska


Travnik


Una


vrelo Bosne
Udruženje turističkih privrednika u BiH ističu brojne destinacije za koje kažu da su nepravedno zapostavljene a vrijedi ih vidjeti i doživjeti.
“Sigurni smo da će vas Bosna i Hercegovina oduševiti prirodom, znamenitostima, spomenicima stare i nove istorije, te tradicionalnom gurmanskom ponudom”, navode iz Udruženja.
Kako ističu u saopštenju za javnost, posljedice pandemije koronavirusa uticale su na sve sfere života, posebno na sektor turizma. Otežana putovanja u svijetu i u regiji, u ovoj trenutnoj situaciji, donijela su i priliku da se bolje upozna Bosna i Hercegovina.
“Očekujemo da ćete vašom posjetom ojačati turizam u Bosni i Hercegovini, da ćemo zajedničkim snagama prevazići teške trenutke”, navodi se u saopštenju.
Posljednjih nekoliko mjeseci suočavamo se, naglašavaju iz Udruženja, sa izazovnom globalnom zdravstvenom situacijom i rizicima koji su zahvatili cijeli svijet i kroz koju nažalost svi prolazimo.
“Niko ne može ocijeniti koliko će se trenutna situacija urezati u naš rad i naše živote, kakve promjene se od nas očekuju i koliko dugo će trajati, ali mi s optimizmom i pozitivno nastavljamo naprijed”, poručili su.
Osim planina kao destinacije koje vrijedi posjetiti u BiH, iz Udruženja preporučuju, među ostalima, Sarajevo (Baščaršija, Vrelo Bosne), Mostar, Blagaj – Tekija, Boračko jezero, Neretva (Rafting od Glavatičeva do Đajića), Travnik, Banja Luku (Tvrđava Kastel), Međugorje, Prokoško jezero, Plivska jezera, Nacionalni Park Sutjeska, Nacionalni park Kozara, Kravice, Una (Rafting na Uni), Hajdučke Vode, Park prirode Hutovo blato.
(NovaSloboda.ba)


Komentariši