Taj čudesni šareni svijet – Slike dana

Slike čudesnog šarenog svijeta ove sedmice samo djelimično sa slikama u vezi korona virusa. Ovdje pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga čudesnog svijeta.


Prodavač na pijaci u pakistanskom gradu Karačiju, nosi maske u tradicionalnim nacionalnim bojama, uoči Dana nezavisnosti.


Na hrvatskom ostrvu Krku, jedan muškarac, nakon kupanja u blatu, pozira za snimak djevojci, koja je kako se čini to kupanje obavila samo djelimično


Nakon govora indijskog premijera Narendra Modija za Dan nezavisnosti, u znak pozdrava mahali su mu redovi i redovi učenika.


Jedan mladi Hindu je na putu da sudjeluje u ritualu u vodama Gangesa, u čast boga Šive.



Pripadnik plemena Kayapo blokira put u Brazilu. Desetine pripadnika domorodačkih naroda protestiraju protiv ilegalnih rudnika i krčenja šuma.


Baloni na topli vazduh leže na ulazu u pećinu Tenglong, u kineskoj provinciji Hubei.


Jedan radnik se vozi na kolima ulicama pakistanskog grada Lahorea, preplavljenih nakon monsuna. Voda je magarcu stigla do grla.


Protivpožarni avion gasi požar, kojinje zahvatio šira područja u kalifornijskoj dolini Moreno.


Ruski vojnici drže veliku zastavu u Moskvi, na proslavi Dana državne zastave.


Junya Ito iz tima Genk i Nicolas Gavory iz Standard Liège, bore se za loptu, u susretu ove dvije ekipe, tokom trećeg kola belgijske Jupiler lige.


Ispred katedrale Southwark u Londonu, žena odjevena kao vila, pozira za sliku sa polaznicima škole za deda mrazeve. Pri tome u ruci drži uređaj za mjerenje tjelesne temperatue. Jedan znak, da su vremena korone još u toku.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba

Komentariši