Zmajevi osvojili bod u Firenci

Liga nacija, 1. kolo:

Italija – BiH 1:1

Italija: Donnarumma, Florenzi, Bonucci, Acerbi, Biraghi, Pellegrini, Sensi, Barella, Chiesa, Belotti, Insigne.

BiH: Šehić, Cipetić, Kolašinac, Saničanin, Šunjić, Cimirot, Hadžiahmetović, Gojak, Hodžić, Višća, Džeko.

Remi na otvaranju Lige nacija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je odličnu utakmicu na otvaranju UEFA Lige nacija i remizirala 1:1 sa Italijom u Firenci.

Italijani su dominirali u prvih 45 minuta susreta, ali osim solidne prilike Chiese u 12. i dobrog pokušaja Lorenza Insignea iz slobodog udarca šest minuta kasnije, nisu ozbiljnije zaprijetili.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo više uzbuđenja. Selekcija BiH je u 53. minutu imala sjajnu priliku. Hodžić je sjajno prošao kroz odbranu domaćina, zaobišao i golmana, ali je morao da šutira iz mrtvog ugla, pa je lopta pogodila stativu. Sam dva minuta kasnije sjajna prilika za “Azurre“, ali je i udarac Insignea završio na okviru gola. Tu nije bio kraj uzbuđenjima.

U 57. minutu BiH dolazi do vodstva. Nakon kornera s desne strane Toni Šunjić je visoko skočio vratio loptu pred gol Italijana, gdje ju je prihvatio kapiten Edin Džeko i proslijedio pored nemoćnog Gianluigija Donnarumme.

Italija stiže do izjednačenja u 67. minutu. Insgne je sa lijeve strane poslao loptu na vrh šesnaesterca odakle iz prve šutira Stefano Sensi, lopta je na putu prema golu zakačila Šunjića i promijenila pravac te prevarila Šehića. Do kraja je bilo nekoliko prilika za domaće, ali je BiH uspjela da sačuva mrežu i osvoji veliki bod.

U drugom meču u ovoj grupi Holandija je sa 1:0 pobijedila Poljsku koja za tri dana gostuje reprezentaciji BiH u Zenici.

(sport)

Komentariši