Veliko ime, velika obaveza: Ibra i nakon Ibre



Prvo kolo njemačkog kupa, u kome se pretežno sastaju niželigaši sa bundesligašima, prije početka utakmica u prvi plan je izbacilo jedno novo (staro) ime: Naime, u ekipi Oberneulanda, koja se ove godine plasirala u Regionalnu (četvrtu) ligu, od prije nekoliko dana nalazi se Finac po imenu Haris Ibrahimović (22)? Finac s bosanskim korijenima došao je iz FC Espoo (3. divizija Finske)

U prvom kolu kupa ekipa Oberbeulanda, iz istoimenog dijela grada iz Brmena, gostovala je kod ekipe Borussie iz Mönschengladbacha, učesnikom aktuelne Lige šampiona. Prije početka utakmice kroz medije se provuklo pitanje: Hoće li čovjek po prezimenu Ibrahimović biti kamen spoticanja za ekipu iz Gladbacha?

Navijači iz Oberneulanda stigli su u Gladbach party autobusom, ali i sa Harisom Ibrahimovićem!?

Haris kaže: „Zlatan je moj idol. Zaista ga želim jednom upoznati. "

Čitavog života ljudi ga pitaju o mogućoj rodbinskoj vezi sa švedskim imenjakom.

Haris također ima bosanske korijene: "Često čujem: Imaš nos tačno poput njegovog. Ipak, moj je malo manji", kaže uz osmjeh.

Iako nije u rodu sa Zlatanom, Finac želi pokazati da je jednako hladnokrvan u kaznenom prostoru. O kup utakmici Ibrahimović je rekao: „Želimo pobjedu! Naše kup putovanje još ne bi trebalo biti gotovo…"

Veliko ime, velika potražnja!

Inače: Ibrahimović se već pobrinuo da se blagajna njegovog novog kluba dobro puni. Trener Kristian Arambašić (43) kaže: "Imamo veliku potražnju za dresovima, posebno za onim sa imenom Ibrahimović, i brojem 27, kakvu nismo imali godinama …"

Prije početka utakmice je realno rekao: „Manje od šest golova protiv ovakvog protivnika bilo bi sjajno, manje od deset bi bilo u redu, više od deset bi bilo razočaravajuće. Bilo bi lijepo kad bismo poslije utakmice rekli: ‘Nije bilo tako loše…"

I na kraju, kratka vijest: Oberbeuland je od Borussie na kraju izgubio rezultatom 8:0 (5:0).

Ibrahimović nije bio u sastavu za ovu utakmicu.

(sport)

(NovaSloboda.ba)


Komentariši