Taj čudesni šareni svijet – Slike dana

Slike čudesnog šarenog svijeta ove sedmice prikazuju pogled na nekoliko interesantnih detalja iz toga svijeta boja., u kojem je uočljivo da život ide dalje, a neki snimci ukazuje na novi talas pandemije korone, koja ponovo zahvata veliki dio svijeta.

Čovjek hrani galebove na obali Yamune u New Delhiju. Rijeka prelazi kroz glavni grad Indije sa sjevera na jug i nakon 1376 kilometara od izvora, utiče u Ganges, svetu rijeku Hindusa.

Saudijska vatrogasna ekipa u akciji protiv velikog požara koji je izbio u planinama Asir. Planinski lanac koja ide paralelno s Crvenim morem izdiže se na navodno do 3.133 metra. A da li je Jabal Sauda, najviša planina Saudijske Arabije toliko visoka, taj podatak je do danas još kontroverzan.

Španske stepenice u Rimu su puste. U regionu Lazio odnedavno je uveden policijski sat, od 23:00 do 05:00 ujutro, nakon što su se infekcije Covid-19 enormno povećale. U to vrijeme može se napustiti kuća, samo ako za to postoji važan razlog. Lazio je treća italijanska regija koja ima noćni policijski čas.

Balet repe: Hildesheim želi da postane Evropska prijestonica kulture 2025. godine. Za prijavu na konkurs, jedna plesna grupa prerušena u repu daje sve od sebe, na polju u blizini grada Garmissena.

Poplavljeno: Poplave i klizišta nanijeli su veliku štetu u Vijetnamu. Od jednog mosta u provinciji Quang Tri nije ostalo ništa.

Ikonski: Street arts umjetnik BuenoCaos ovjekovječio je brazilsku nogometnu legendu Peléa povodom njegovog 80. rođendana na zidu jedne kuće u Sao Paolu.

U centru pažnje: policajac je zauzet svojim mobilnim telefonom dok stoji na punktu sa pogledom na egipatske piramide u Gizehu.

Dragi moj labude: U rumenilu jutarnjeg sunca, ovaj plivač na Ženevskom jezeru u Švajcarskoj, susreo je jednog znatiželjnog jutarnjeg sportistu. Ili obrnuto!

(sz)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Komentariši