Taj čudesni svijet boja

Jedan pas je sređen za pozu na fotografiji, dok njegov vlasnik na Times Squareu, Manhattan, New York, čeka na odluku o predsjedničkim izborima u SAD.

Mlade vodene kornjače obojene raznim bojama, prodaju se na jednoj pijaci u Kuvajtu.

Olupina trajekta "Mediteransko nebo", koji se 2003. godine prevrnuo u zalivu Eleusis, još uvijek je vidljiva sa starog nacionalnog puta Atena – Korint, odmah nakon naplatne rampe Elefsina. Brod je dug gotovo 165 metara. Ogromni natpis 1UP na olupini broda pripadao je posadi 1UP Berlin 2018. Brod, koji je pušten u plovidbu 1953. godine kao kombi brod pod imenom City of York, plovio je u zalivu Eleusis od 1999. godine, dok se nije prevrnuo 2003. godine.

Formacija igrača tokom izvođenja auta na ragbi utakmici, na turniru Tri-Nations 2020. između australijskih "Wallabies" i novozelandskog "All Blacks", na stadionu Suncorp. Turnir je održan na Novom Zelandu, zbog mogućnosti prisustva publike.

Pogled na regatu "Vendee Globe" u Les Sables-d'Olonne.

Prodavač šećerne vune čeka na kupce u parku u New Delhiju, za vrijeme zalaska sunca u teškim uslovima smoga.


Lončar u radionici u Ahmedabadu u Indiji, slaže zemljane lampe za ukrašavanje kuća i hramova tokom hinduskog festa svjetla u Diwaliju.

Pas pod imenom Pelle stoji ispred makete Carnotaurusa ispred Državnog muzeja u Hanoveru, Njemačka. Nekoliko modela dinosaurusa u prirodnoj veličini postavljaju se na otvorenom, za izložbu "KinoSaurier. Između fantazije i istraživanja". Izložba je planirana da bude otvorena od 4. decembra do 25. maja 2021. godine.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)


Komentariši