Košarkaši BiH, večeras pobjeda za 10. odlazak na EPKošarkaši BiH večeras dočekuju Latviju, pobjedom odlaze deseti put na Evropsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u četvrtom kolu kvalifikacione grupe H za odlazak na Evropsko prvenstvo 2021. godine dočekuje Latviju.

Izabranici selektora Vedrana Bosnića večeras u dvorani hotela Hills na Ilidži imaju prvu od tri meč-lopte za odlazak na jubilarni deseti Eurobasket od osamostaljenja države.
Naša reprezentacija je u prva tri kola zabilježila dvije pobjede i jedan poraz, a zanimljvo je da je u prvom kolu savladala Latviju u gostima rezultatom 62:61.
Ukoliko danas upiše pobjedu, selekcija Bosne i Hercegovine će se plasirati na Eurobasket jer bi dva kola prije kraja otišla na 3-1, dok bi Latvija bila na 1-3, a međusobni skor bi bio na našoj strani te na taj način BiH ne bi ni u kojem slučaju mogla biti na posljednjem mjestu. Podsjetimo, samo posljednja selekcija iz kvalifikacione grupe ne ide na Eurobasket.
Prema svjetskim kladionicama naša selekcija je blagi favorit, prvenstveno iz razloga što je Latvija u trećem kolu savladala Grčku rezultatom 77:66 u "balonu" na Ilidži.
U taboru naše selekcije svi su zdravi i spremni za igru, te se nadaju da će ostvariti historijski podvig i plasman na deseto Evropsko prvenstvo.
Ranije je naša selekcija igrala na Eurobasketima 1993., 1997., 1999., 2001., 2003., 2005., 2011., 2013. i 2015. godine.
Susret Bosna i Hercegovina – Latvija igra se večeras s početkom u 21 sat u dvorani hotela Hills na Ilidži.
Meč ćete moći pratiti u direktnom prijenosu na kanalu Nova Sport, kao i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

(klix)

Komentariši