Novi film “Django” sa Francom Nerom





U filmu “Django lives”, "Django živi!", glumac Franco Nero, gotovo 80-godišnjak, ponovo će se naći u glavnoj ulozi, pri čemu želi zamoliti ređisera Tarantina za gostovanje u filmu.

Franco Nero, jedini pravi Django, prvi put je glumio ovaj lik 1966. godine pod vodstvom Sergia Corbuccija, a zatim ponovo 1987. godine. Njegovo je ime neraskidivo vezano sa ovim herojem western špageta, iako je Nero izuzetno svestran glumac i do sada glumio u gotovo 240 produkcija. Ipak, već dugi niz godina se govori, da bi se legendarni lik trebao vratiti s originalnim glumcem. Nakon nekoliko odgađanja, sada se konačno zna režiser filma "Django živi!", a to je Christian Alvart, poznat po filmu "Antitijela" i Netflixovoj seriji "Dogs Of Berlin".

U ekskluzivnom intervjuu za "Variety", italijanska zvijezda dala je nadu svojim obožavateljima da će snimanje filma "Django živi!" početi u dogledno vrijeme. Zapravo je snimanje trebalo početi u maju u New Orleansu, zatim je odgođeno za juni i konačno je snimanje moralo biti otkazano ove godine. Sada je novi početak snimanja najavljen za kraj januara 2021. godine.

Nero je otkrio puno detalja o radnji filma. Radnja će biti smještena u 1915. godinu: Django se našao u svijetu koji mu je potpuno stran, u vremenima kada prvi filmski studiji počinju proizvoditi nijeme vestern filmove. U početku, starog i ćutljivog revolveraša niko ne shvata ozbiljno, a poslijednja borba u filmu bi se trebala odigrati na groblju, u kojoj Django ponovno poseže za svojim mitraljezom, sakrivenim u mrtvačkom sanduku i svima pokazuje ono što se u njemu još krije.

Inače, New Orleans je isti grad koji je Quentin Tarantino koristio kao mjesto snimanja filma "Django Unchained".U tom filmu je Franco Nero sudjelovao u sceni uz Jamieja Foxxa, s malom gostujućom ulogom. A sada se događa upravo suprotno: Nero će tražiti od Tarantina da uđe u ulogu režisera nijemog filma, u ovom novom "Djangu". Međutim, to će on učiniti samo onda, kada svi datumi ovog projekta budu apsolutno sigurni. Prije nekoliko godina Nero je već zvao Tarantina na cameo nastup u bokserskom filmu Enza Castellarija, a Amerikanac je odmah prihvatio. A onda se ovaj filmski plan raspao i Tarantino je Neru dao do znanja: "Nikad mi više ne predlažite tako nešto, dok ne budete sto posto sigurni da će sve uspjeti!"

Franco Nero, rođen je u Parmi 23. novembra 1941. godine, pravo ime mu je Francesco Clemente Giuseppe Sparanero, međunarodno je priznati talijanski filmski i televizijski glumac koji se proslavio ulogama u špageti vesternima šezdesetih godina prošlog stoljeća, a posebno u filmu “Django”. Našoj javnosti je poznat po ulogama u filmovima »Bitka na Neretvi« i »Banović Strahinja”.

(sdz)

(NovaSloboda.ba)

Komentariši