Sportska takmičenja prebačena u 2021. godinu


Ovi sportski događaji iz 2020. godine su bili prebačeni u 2021. godinu

Čemu smo se nadali i šta smo očekivali u sportskoj 2020. godini!

Evropsko prvenstvo u fudbalu u dvanaest zemalja. Ljetne olimpijske igre u Tokiju. Ryder Cup. Mnoga svjetska i evropska prvenstva. I na kraju? Korona je sve izmješala.

Neki su sportski događaji u potpunosti otkazani, drugi prebačeni za ovu godinu.

Ovdje pregled velikih takmičenja, koji bi prema današnjem statusu trebali biti održati ove godine.

Evropsko fudbalsko prvenstvo (11. juni – 11, juli 2021.)

Turnir je bio planiran da se održi od 12. juna do 12. jula 2020, ali je odgođen još u martu. Izvorni format, sa dvanaest lokacija u dvanaest zemalja, još uvijek stoji, ali se već razmatraju alternative.

Olimpijske igre u Tokiji (23. jula do 8. augusta 2021.)

Po prvi put od Drugog svjetskog rata, Ljetne igre se ne održavaju svake četvrte godine. Ceremonija otvaranja igara u 2020. godini, bila je planirana za 24. juli, a ceremonija zatvaranja za 9. avgust.

U martu su Olimpijske igre odgođene za godinu dana. Putovanje olimpijskog plamena morao je biti prekinut. Razni kvalifikacijski turniri (uključujući košarku) također su odgođeni za 2021. godinu. IOC je negirao glasine da će Igre biti otkazane i ove godine?

Paraolimpijske igre u Tokiju (24. augusta do 5 septembra 2021.)

Istovremeno sa Ljetnim olimpijskim igrama, igre za osobe s invaliditetom odgađane su za godinu dana.

Ryder kup u Whistlingu,SAD (21. do 26. septembar 2021.)

Dvoboj u golfu, između Evrope i Sjedinjenih Država, koji se održavao u dvogodišnjem ritmu, odgođen je za jul. Razlog: Organizatori je bili zabrinutost da dvoboju ne bi mogli prisustzvovati gledaoci. Bili su u pravu …

Prvenstvo Evrope u plivanju, Budimpešta (10. do 23. maja 2021)

Prvenstvo je bilo planirano za period od 11. do 24. maja 2020. godine. Zbog pandemije korone, u aprilu će biti drugi kvalifikacijski turnir. Tu će učestvovati sportisti koji se nisu plasirali na Olimpijske igre.

Prvenstvo više sportskih grana u Njemačkoj (3. do 6. juna 2021.

Više sportova, više dana, više gradova. Umjesto u dva dana, njemačko prvenstvo u oko 20 sportova (za 2020. bgodinu bilo je planirano 16) održaće se tokom četiri dana. Atletska takmičenja održavaju se u Braunschweigu. Takmičenje u ostalim sportovima održaće se u Berlinu, koji je organizator, a ostali gradovi su Düsseldorf, Duisburg, Neuss, Oberhausen i Aachen.

Evropsko prvenstvo u dizanju tegova, Moskva (2. do 12. aprila 2021.)

Takmičenja su odložena za tačno godinu dana.

(bams)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Komentariši