Taj čudesni šareni svijet – Slike dana


Biciklisti tokom 5. etape 79. biciklističke utrke Pariz – Nica, prelaze preko mosta pod imenom Serries.

Fernandes nanosi srebrnu boju po sebi, pripremajući se za prosjačenje na ulici u Depoku (Indonezija). "Srebrni muškarci", nazvani "Manusia Silver" na indonezijskom jeziku, ekonomski su najugroženijna grupa ljudi, koji su se okrenuli posebnom obliku prosjačenja, kako bi sastavili kraj s krajem.

Stanovnici iz sela San Roque u Quezon Cityju (Filipini) beru svoje plodove na zajedničkoj farmi, koja je sagrađena na praznom zemljištu, a koje bi trebalo biti pretvoreno u jedno kasino odmaralište.

Bryson DeChambeau iz SAD izvodi svoj treći udarac na drugoj rupi, tokom završne runde takmičenja "THE PLAYERS Championship" na Floridi (SAD).

Zračna fotografija prikazuje pejzaž trešnjinog cvijetanja u novom okrugu Gui'an na jugozapadu kineske provincije Guizhou.

Uposleni ulaze u interaktivnu teamLab instalaciju "Ephemeral Solidified Light" u Tokiju (Japan).

Toure, jedan gambijski sakupljač soli, nosi korpu punu soli, iz jezera Retba (Pink Lake) u Senegalu. Jezero Retba, koje je uskim koridorom dina odvojeno od Atlantskog okeana, svoje ime duguje ružičastoj vodi uzrokovanoj algama Dunaliella Salina i poznato je po visokom procentu slanosti, koja u nekim područjima iznosi i do 40%.

Kip zelene jabuke japanskog arhitekte Tadao Ando stoji na trgu ispred Finansijskog centra Bund u Šangaju u Kini.

(web)

(NovaSloboda.ba)

Komentariši