Oldtimeri na mostarskim ulicama










(fotosi: portali, klix, bljesak, mostarski)


U Mostar su tokom proteklog vikenda prstigli oldtimeri, koji su obilježili prošlo stoljeće

Automobilem koji su obilježili prošlo stoljeće, u Mostar su dovezli ponosni vlasnici iz čitave regije, kako bi ih predstavili na Osmom međunarodnom skupu oldtimera.

Vlasnici i zaljubljenici starih automobila su se okupili iza Gradske vijećnice Grada Mostara, u prisustvu brojnih znatiželjnika, a mnogi su iskoristili priliku i fotografiaali se sa muzejskim primjerima automobila, i slušaali zanimljive priče njihovih vlasnika.

Nakon druženja, vlasnici su sa svojim limenim ljubimcimam plijeneći pažnju građana, javnosti i sudionika saobraćaja, prodefilirali mostarskim saobraćajnicama. Nakon toga su vlasnicima najzanimljivijih vozila iz prošlog stoljeća bile dodijeljene nagrade, uz zanimljivo druženje.

Predsjednik Oldtimer kluba Mostar Zdravko Vidović, koji je i organizator događaja, rekaoje kako je bio veliki izazov organizovaati ovaj događaj zbog cijele situacije vezane za koronavirus, i kaako je uprkos tome oko 40 oldtimera sa područja čitavog Balkana, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, stiglo u Mostar.

“Promoviramo Mostar i BiH gdje god idemo. Povezani smo sa 120 klubova širom svijeta i film koji smo radili je prikazan na svjetskoj konferenciji oldtimera”, istakao je Vidović, naglašavajući kako ovaj mostarski klub ruši granične, nacionalne i sve druge barijere, jer okuplja zaljubljenike oldtimera i širi pozitivne priče iz svoje domovine.

“Oldtimer club Mostar predstavlja BiH u svijetu i član je FIVE koja je ujedno partner sa Unescom”, kaže Vidović. Planiraju i otvori muzej tehničke kulture kojih je malo u svijetu, ali da bi to realizovali, potrebna im je podrška grada i države. “Nadam se da će nova vlast prepoznati naš rad na promociji Mostar i čitave države”, rekao je predsjednik oltimer kluba Mostar, koji broji preko 100 članova.

(mostarski)

(spagos)

Komentariši