Poraz Veleža na Grbavici i oproštaj od Evrope

Velež – Elfsborg 1:4 (0:2)

Stadion: Grbavica (Sarajevo)

Gledalaca: 10.000

Sudija: Giova Filip, (Slovačka)


Strijelci
: Georgijević 81’ za Velež, Frick 3’, 52’, Okkels 16’, 48’ za Elfsborg

Žuti kartoni: Ćosić, Isić (Velež), Strand, Bernhardsson (Elfsborg)


Crveni karton
: Georgijević (90+1)

Velež: Bogdanović, Ovčina, Isić (Zvonić), Zeljković, Radović, Hasanović (Pršeš), Radovac, Ćosić (Vehabović), Anđušić (Cvijanović), Brandao (Georgijević) i Zajmović.

Elfsborg: Ronning, Strand (Zanedin), Jarjue, Vaisanen, Larsson (Mcvey), Gojani (Olsson), Holst, Romer, Okkels (Berndhardsson), Frick (Ndione) i Alm.

Fudbaleri Veleža eliminisani su iz UEFA Konferencijske lige ubjedljivim porazom od švedskog Elfsborga.

Nakon remija u prvom meču u Borasu, Elfsborg je večeras na Grbavici, u revanš susretu trećeg pretkola, pobijedio Velež sa 4:1.

Gosti su poveli već u 3. minuti. Grešku Isića iskoristio je Frick i doveo svoj tim u vodstvo.

U 16. minuti već je bilo 0:2, čime je Elfsborg napravio veliki korak ka plasmanu u play-off Konferencijske lige. Okkels je povukao loptu sa lijeve strane i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio ugao Bogdanovićevog gola.

Elfsborg je tako iz dva udarca postigao dva gola i u nastavku susreta u potpunosti je prepustio igru Veležu, koji je do kraja poluvremena potpuno dominirao, ali bez učinka. Redale su se prilike za Velež preko Zajmovića, Ovčine, Brandaoa, Ćosića, ali se mreža gostiju nije zatresla.

Na početku drugog poluvremena, nova greška Isića od kogase odbila lopta i došla do Okkelsa, koji izlazi sam pred Bogdanovića i postiže svoj drugi pogodak.

Tragičar Veleža Isić tri minute kasnije u šesnaestercu obara napadača Elfsborga, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Bogdanović je odbranio penal, ali je odbijenu loptu Frick poslao u gol za 4:0.

Demoralisani igrači Veleža do kraja su pokušavali doći do utješnog pogotka, što im je uspjelo u 81. minuti preko Georgijevića, koji postavlja konačan rezultat.

U posljednjoj minuti Georgijević je dobio crveni karton nakon što je igrao rukom, a potom napravio i nesportski potez.

Elfsborg će u play-offu, posljednjoj stepenici za grupnu fazu Konferencijske lige, igrati protiv Feyenoorda.

(NovaSloboda.ba)

Aplauzom i ovacijama ispraćeni igrači Veleža nakon uvjerljivog poraza

Nogometaši Veleža ispali su iz Konferencijske lige uvjerljivim porazom od švedskog Elfsborga na Grbavici rezultatom 4:1, ali nakon meča igrači mostarskog kluba aplauzima su ispratili svoje igrače.

Naivno primljeni golovi, nakon velikih grešaka u odbrani, koštali su Rođene, ali uprkos svemu bilo je ovo ljeto za pamćenje. Velež je nakon 33 godine zaigrao u Evropi, te je bio nadomak play-offa. Iako nisu uspjeli u tome, bila je to lijepa evropska avantura koja će se pamtiti.

Mostarski klub je večeras na Grbavici imao veliku podršku navijača. Procjenjuje se da je na tribinama bilo više od 10.000 navijača koji su pružali fantastičnu podršku igračima na terenu.

Zanimljivo, Rođenima je ovo bio prvi poraz u historiji na domaćem terenu u domaćim takmičenjima, ali vrlo bolan, jer je nakon prve utakmice u Švedskoj vladala velika nada i euforija da se mogu plasirati u play-off novoformiranog UEFA-inog takmičenja.

(klix)

Rođeni uručili poklone Amelu Tuki i Lani Pudar

Uoči utakmice uručeni su dresovi ovog kluba najboljem bh. Atletičaru Amelu Tuki s ispisom njegovog rekorda na 800 metara, te plivačici Lani Pudar sa brojem 1.

“Sve nas ista ljubav spaja. Hvala FK Velež Mostar, što nas čini ponosnim u posljednjih nekoliko sedmica. Sva srca kucaju za njih, kao što znam da su njihova srca kucala za Lanu Pudar i mene na Igrama u Tokiju”, poručio je Tuka.

(rasa)

(spagos)

Komentariši