FK Velež: Kada dišemo kao jedno, sve je moguće

Nakon revanš utakmice 3. pretkola UEFA Europa Conference League između FK Velež i IF Elfsborg, koja je završena rezultatom 1:4, čime je završen ovogodišnji nastup u okviru evropskih takmičenja, Upravni odbor FK Velež održao je sjednicu te donio sljedeće zaključke:

– UO je izuzetno zadovoljan nastupom i igrom ekipe u okviru UECL, te se odmah sve misli i snage okreću prema nastupima u okviru m:tel Premijer lige BiH, gdje FK Velež ima ambiciju da napadne sami vrh tabele.

– Ovom prilikom UO želi da se zahvali igračima i stručnom štabu na uloženom trudu, zalaganju i lijepom predstavljanju kako Kluba, tako i grada Mostara te naše države Bosne i Hercegovine.

– Također, veliku zahvalnost dugujemo i našim vjernim navijačima koji su nas pratili i pružali nevjerovatnu podršku kroz cijeli ovaj period. Vidjeti stadion Grbavica obojen u crveno, veliki broj male RAje koja svim srcem navija za svoje Rođene, te veliki broj starijih osoba koji su opet osjetili duh evropskog Veleža, čini nas posebno zadovoljnim i sretnim. Kao što smo već jednom rekli, povratak Veleža u kućni odgoj, to je naša najveća pobjeda!

Sama organizacija nastupa u okviru UECL zahtjevala je mnogo truda i rada, te se ovim putem želimo zahvaliti svima koji su dali doprinos, kako članovima administracije, tako i vanjskim saradnicima koji su dali svoj veliki doprinos.

Hvala FK Željezničar i njegovim članovima na ogromnoj pomoći i saradnji, bez kojih ne bi mogli ispuniti stroge uslove UEFA za organizacijom utakmica. Sigurni smo da ćemo i u narednom periodu zajednički raditi na dobrobit bh. fudbala, te da će naše međusobne utakmice biti pravi sportski praznik gdje će navijači obje ekipe bodriti svoje ljubimce, a nakon utakmice sportski pružiti ruku boljem.

Također, dugujemo veliku zahvalnost sljedećim institucijama bez kojih ne bi bili u stanju da organizujemo navedene utakmice:

– Vladi Kantona Sarajevo, a posebno Ministartsvu zdravstva

– MUP-u KS

– Zaštitarskoj agenciji Securitas

– Željeznicama Federacije BiH

Hvala svima koji su slali poruke podrške koje smo dobivali iz svih krajeva naše Bosne i Hercegovine, ali i cijelog svijeta.

Proteklih mjesec dana bila su dokaz da kada dišemo kao jedno, sve je moguće. Pokazali smo zbog čega smo Klub ljubavi, RAje, prkosa i ponosa!

Pred nama je nastavak sezone koja će svoj kraj imati blizu obilježavanja 100. rođendana Kluba. Idemo pružiti svoj maksimum da ga proslavimo kao šampioni!

#musvdg

(fkvelež)

(fotografije: Mirso, Ermin)

(spagos)

Komentariši