Odbojkašice BiH završile nastup na prvom Evropskom prvenstvu

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH završila je nastup na prvom Evropskom prvenstvu u historiji naše države porazom od favorizovane Rusije rezultatom 3:0 u setovima (25:12, 25:20, 25:19)

Za Rusiju je ovo bila treća pobjeda u grupnoj fazi, a ranije su slavile protiv Francuske i Azerbejdžana, dok su od Belgije i Srbije doživjele poraz.

Prvi set u potpunosti je pripao Ruskinjama koje su bez većih problema slavile sa 25:12, dok je u drugom setu naš tim pružio nešto jači otpor, no na kraju je bilo 25:20. U odlučujućem trećem setu Ruskinje su zadržale dobar ritam i na kraju ostvarile pobjedu.

Izabranice Stevana Ljubičića prvi put su se plasirale na Evropsko prvenstvo i tu došle do historijske pobjede. U drugom kolu BiH je bila bolja od Azerbejdžana u tri seta.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se naše odbojkašice plasiraju u osminu finala. Bez matematičkih šansi smo ostali nakon što je jučer Francuska slavila protiv Azerbejdžana (3:1) i tako izborila četvrto mjesto u grupi A koja se igra u Beogradu.

Ipak, mjesta za nezadovoljstvo nema pošto je ženska odbojkaška reprezentacija tim koji ispisuje historiju iz dana u dan. Bh. selekcija je, pored svega toga, uspjela da izbori plasman i u CEV Zlatnu ligu, tako da u predstojećem periodu možemo očekivati još veće uspjehe.

(sport)

Komentariši