Remi Veleža i Sarajeva

FK Velež – FK Sarajevo 1:1 (0:0)
Stadion: Rođeni, Mostar
Gledalaca: 4000
Sudija: Antoni Bandić (Grude)
Strijelci: 1:0 – Brandao (49), 1:1 – Šabanović (54)
Žuti kartoni: Ovčina, Hasanović, Kobiljar, Zeljković (Velež), Dizdarević, Dupovac, Palić (Sarajevo)

FK Velež: Bodganović, Ovčina, Ćosić (64. Radović), Zvonić, Zeljković, Radovac, Hasanović (64. Pršeš), Vehabović (75. Anđušić), Dejanović, Brandao, Hajdarević (9. Zajmović; 75. Cvijanović). Trener: Feđa Dudić.

FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović, Pidro (55. Kobiljar), Oremuš, Trako, Dupovac, Kapić (76. Palić), Đokanović (76. Velkoski), Bodul, Cmiljanić (64. Hebibović), Bagarić (64. Ramić). Trener: Goran Sablić.

U prvom susretu 8. kola Premijer lige BiH, Velež i Sarajevo odigrali su bez pobjednika 1:1.

Prvo poluvrijeme duela starih rivala nije ponudilo puno uzbuđenja. Najbliži golu bio je Velež u finišu. Dženan Zajmović je iskosa s desne strane gađao suprotni ugao gola na kome stoji Dizdarević, ali je lopta otišla pored stative.

Drugo poluvrijeme izvrsno otvaraju Rođeni, a već u 49. minuti stižu do vođstva. Nakon lijepe kombinacije i centaršuta s desne strane, lopta dolazi do Brandaa, a Brazilac je šalje u mrežu za vođstvo Veleža od 1:0.

Slavlje Veleža trajalo je samo pet minuta. Udarac Cmiljanića brani Bogdanović, Ćosić je pokušao da izbije, ali ne uspijeva i ona dolazi do Šabanovića, koji pogađa za 1:1.

U nastavku je viđeno još nekoliko dobrih šansi na obe strane, a najveću je propustio Edo Vehabović, koji je u 61. minuti pogodio stativu.

Na kraju je završilo 1:1 i čini se da su bodom zadovoljne obe strane.

(sport)

Komentariši