Podrška Veležu: Samo je jedan princ!

Ne prestaju pristizati poruke podrške najvećem hercegovačkom klubu i uz Sarajevo i Željezničar, najvećem klubu u BiH, mostarskom Veležu nakon epske krađe koja se desila na njihovom stadionu, te kazne koju je izvoljevao predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković.

Predsjednik Zeljković je skupa sa svojim namještenicima sasvim očito namjerno naudio Veležu koji mu je kao zdrav projekat trn u oku, te nije pod njegovom komandom kao što je to veliki broj premijerligaša.

Velež je prije svega jedan zdrav projekat koji svakim danom poprima sve veće oblike, te zbog toga svakog fudbalskog zaljubljenika boli onakva neregularna i nezaslužena kazna Saveza. Povodom ove situacije se oglasila živa legenda mostarskog kluba gospodin Duško Bajević, koji je rekao sljedeće:

Gledajući izvještaje o događajima na utakmici Velež-Borac B.L.,osjetio sam veliku tugu i nemir. To je nesto što nije trebalo da se desi, jer takvu sliku o sebi Velež nije zaslužio, niti se može tolerisati takvo ponašanje, pa ni od najvatrenijih navijača.

Znam da su u pitanju mladost, emocije,žar, tuga zbog poraza, revolt zbog neprimjerenog suđenja i na kraju postupci zbog kojih sada svi žalimo.

„Račun“ je veoma brzo stigao; rekao bih „po kratkom postupku“, u vidu preoštre kazne za njihov i naš Velež, a za jednog čovjeka naročito.

Čovjeka, sa punim značenjem te riječi,nekoga ko se našao na meti znanih i neznanih, da mu oni sude i određuju kazne.

Neko mojih godina i iskustva dobro se sjeća onih „kamenih“ godina našeg Veleža; lutalo se u izborima uprava,finansijera i pomagača svih kategorija. Pravi Veležovci ne žele ni da se sjećaju tog doba, pogotovo gledajući čvrste korake u sigurnu budućnost sa ovom upravom i njenim predsjednikom na čelu.

Kada je gospodin Hasić odlučio da preuzme Velež, sigurno je žrtvovao svoj mir, kao i posvećenost svom poslu i porodici.

Nažalost, zauzvrat je dobio drakonsku kaznu od nekog ko nije dosljedno poštovao zakon koji bi trebalo da bude isti za sve.

Navijači koji su ušli na teren sigurno moraju snositi posljedice svojih postupaka. Znaju oni da su važni svome klubu ali i da treba da imaju ponašanje dostojno imena kluba za koji navijaju.

Lako je naći uzrok za pad ali je mnogo važnije poslije pada dostojanstveno ustati i krenuti naprijed.

Siguran sam da će Velež i njegov predsjednik to znati i moći.

S poštovanjem ,

Dušan Bajević

(preneseno sa Deni/facebook/20210925)

Komentariši