“Kad fotografije progovore”

Izložba i panel diskusija večeras u Centru za kulturu Mostar

U organizaciji Fondacije „Boris Divković“ u mostarskom Centru za kulturu će u ponedjeljak 22. novembra, s početkom u 18 sati, uz prateću panel diskusiju, biti otvorena izložba pod nazivom „Kad fotografije progovore“ .

Projekt „Kada fotografije progovore“ nastao je u okviru alumni grupe Akademije političke odgovornosti, koju organizuje Fondacija Boris Divković, u saradnji sa Centre Party International Foundation i Heinrich Böll Stiftung.

Tokom održanih šest online sesija, učesnici ovog projekta su odabrali fotografije koje su poslužile kao pokretači diskusija o određenim temama iz oblasti ljudskih prava. U fokusu diskusija je kršenje ljudskih prava i učešće zajednice u rješavanju tog problema te uloga dijaloga kao principa i početne tačke u svim ovim koracima. Gostujući sagovornici su bili eksperti iz oblasti ekonomije, pshihologije, medija i aktivisti.

Tema događaja koji smo nazvali “Imam pravo na kretanje” će biti kretanje osoba sa invaliditetom u gradu Mostaru.

Na panel diskusiji će govorit Nives Blažević, inicijativa “Za pristupačni Mostar”, Marin Bago, Udruženje za zaštitu potrošača Futura, Iva Ivanković, moderatorica.

(NovaSloboda.ba)

Komentariši