Poraz od Španije i častan oproštaj od EP

Evropsko prvenstvo u rukometu, 3. kolo

Bosna i Hercegovina – Španija 24:28

Rukometaši BiH porazom od Španije rezultatom 28:24 završili su nastup na Evropskom prvenstvu, a naši igrači danas su, unatoč porazu, pružili najbolji meč na ovogodišnjem prvenstvu.

Naši rukometaši, za razliku od meča protiv Švedske i Češke, fantastično su otvorili susret protiv Španaca i hrabro im se suprostavili od prve minute.

Izabranici selektor Obrvana značajno su popravili igru u napadu, protok lopte je bio puno brži i s tim u vezi plod takve igre bio je i rezultat nakon prvih 30 minuta.

Od početka utakmice naši igrači su se s otvorenim gardom suprostavili Špancima, a posebno dobar meč na početku je igrao Perić koji je bio prava enigma za odbranu Španije.

U prvom poluvremenu, nakon kojeg smo imali prednost od 14:12, istakli su se Benjamin Burić koji je imao sedam odbrana, a najefikasniji igrač u napadu bio je Karačić koji je postigao četiri pogotka. Istakli su se još Perić i Prce koji su postigli po tri pogotka.

Hrabro su naši igrači počeli i drugo poluvrijeme i već na početku došli do maksimalne prednosti od tri poena (16:13), a posebno je inspirisan bio Karačić koji u 34. minuti postigao svoj šesti gol.

Nakon sjajnog napada u 38. mintui Herceg je pogodio za 18:16, da bi nakon još jedne lijepe akcije Vranješ u 41. minuti pogodio za 19:17. Novu prednost od tri razlike imali smo u 43. minuti kada je Herceg postigao jako lijep gol.

Ipak, nakon toga je naš tim u kratkom razmaku primio tri brza pogotka (20:20) pa je morao reagovati i selektor Obrvan koji je u tom trenutku zatražio time-out.

Igrali su naši rukometaši odlično i nakon toga, a Španci u 51. minuti dolaze do preokreta i vodstva od 23:22, nakon čega su preuzeli kontrolu nad igrom i rezultatomt te na kraju došli do pobjede. Možda i odlučujući trenutak bio je u 52. minuti kada je Karačić pogodio stativu, a Gurbindo u kontranapadu odveo Španiju na dva gola razlike.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Casado sa sedam golova.

U našem timu sjajni su bili Karačić sa šest, Perić sa četiri, te Herceg i Prce sa po tri gola.

Današnji meč ujedno je bio i oproštajni za Nikolu Prcu koji je završio s igranjem u najdražem dresu.

Porazom od Španije naša rukometna reprezentacija završila je nastup na Evropskom prvenstvu, a podsjećamo, pored današnjeg, doživjeli smo još dva poraza od Švedske i Češke.

(sport)

Komentariši