Pobjeda Rođenih protiv Želje

fotografije FK Velež, portali

tebela bez – 3 boda, kicker.de

FK Velež – FK Željezničar 2:0

Stadion Rođeni

Gledalaca: 0

Strijelci: Nermin Haskić (FK Velež) 4‘ – 1:0; Haskić 90+2‘ – 2:0

Žuti kartoni: Pršeš, Ćosić, Anđušić, Zajmović, Hasanović, Radovac, Ovčina (FK Velež); Bekrić, Mekić, Cocalić, Mulalić (Željezničar)

Crveni karton: Subašić (Željezničar)

FK Velež: Bogdanović, Radović, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Anđušić, Haskić, Salčin, Zajmović, Radovac. Trener: Feđa Dudić

FK Željezničar: Bender, Malić, Hajdarević, Kosorić, Cocalić, Subašić, Mekić, Gasal, Galić, Resić, Bekrić. Trener: Edis Mulalić.

U okviru prvog proljetnog kola sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine FK Velež je ugostio ekipu protiv FK Željezničar. Konačan rezultat utakmice glasio je 2:0 u korist domaćina.

Utakmica je počela odlično za navijače Rođenih, jer je Nermin Haskić nastavio sa odličnim igrama sa pripremnih utakmica. Napadač Rođenih je pogodio u četvrtoj minuti utakmice nakon kornera.

U nastavku utakmice Plavi krenuli po izjednačenje, ali su udarci Mekića u dva navrata i Bekrića završili u rukama Slaviše Bogdanovića koji je imao pune ruke posla. Do kraja prvog poluvremena više pogodaka nije bilo.

Vrijedi istaći i priliku u finišu prvog dijela kada je Bekrić centrirao loptu na drugu stativu, odakle je Ševkija Resić došao iz drugog plana, ali šutirao pored gola. 

Drugo poluvrijeme obilježili su žuti kartoni, gdje je glavni sudija ovog susreta Dragan Petrović dijelio žute kartone na obje strane, a u 72. minuti utakmice je pokazao i crveni karton Sedadu Subašiću zbog simuliranja u kaznenom prostoru. 

U samom finišu susreta Rođeni su ovjerili svoju pobjedu, a i ovoga puta strijelac pogotka bio je Nermin Haskić koji je tako upotpunio svoj debi iz snova za Rođene.

(sport)

Komentariši