Uz stoljeće Rođenih

Povodom obilježavanja 100 godina postojanja mostarskog FK Velež najvatreniji navijači iz skupine Red Army su organizovali svečanost za sve ljubitelje mostarskih Rođenih te upriličili spektakularnu bakljadu i vatromet kojim su Mostar obojili u crveno.

Poseban spektakl su organizirali na Starom mostu u Mostaru od kuda su poslali snažne poruke podrške voljenom klubu koji je ove godine osvojio Kup BiH i odlazaku Evropu, te učinio ponosnim sve građane Mostara. Spektakularni vatromet i bakljada parali su nebo iznad Mostara, a gradske ulice i Stari most obojeni su u crveno.

Povodom obilježavanja stogodišnjice mostarskih Rođenih tokom ovog mjeseca je u najvećeg hercegovačkom gradu održano niz aktivnostim, među kojima su promocije knjiga i izložbe, a centralna svečanost kojom se ova manifestacija završava najavljena je za nedelju.

Tako će se povodom zlatnog jubileja FK Velež u Narodnom pozorištu Mostar, 26. juna održati svečana akademija s početkom u 20 sati, a oni koji nisu u mogućnosti prisustvovati tom događaju, svečanost mogu pratiti putem direktnog televizijskog prijenosa.

Svečanost će se nastaviti na gradskom trgu Musala velikim koncertom koji je najavljen za 22 sata, a muzički spektakl kako poručuju organizatori pripremit će Saša Đermanović, Elvedin Delić-Dela, Adnan Jerlagić, Čizma i Proleteri, Branko Đurić –Đuro sa grupom Bombaj štampa i jedinstveni Red Army Band.

(fkvelež)

Komentariši