Naklon do poda: Lana Pudar zlatna u Rimu

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica svih vremena Lana Pudar podarila nam je danas radost na kakvu nismo tako često navikli.

Šesnaestogodišnja Mostarka je u trci na 200 metara leptir, u veoma jakoj konkurenciji, osvojila prvo mjesto na Evroskom prvenstvu Rimu i prvu zlatnu medalju i istoriji BiH. Od samog starta, Lana je silovito krenula i prednost je zadržala do samog kraja, zabilježivši vrijeme 2:06.81.

Drugo mjesto osvojila je Dankinja Helena Rosendal Bah (Bach) (2:07.30), a treće Illaria Cousinato iz Italije s vremenom 2:07.77.

Poslije bronzane medalje na 100 metara leptir, današnjim prvim mjesto Lana Pudar ostaće zlatnim slovima upisana u istoriju bh. sporta.

(NovaSloboda.ba)

Lana Pudar sa zlatom u rukama zaplakala dok je Vječnim gradom odjekivala himna BiH

Opravdano ponosna Lana Pudar preuzela je najvažnije priznanje u svojoj karijeri, evropsko zlato koje je osvojila u Rimu u disciplini 200 metara delfin.

Pudar (16) ostvarila je jedan od najvećih uspjeha bh. sporta postavši evropska prvakinja na Prvenstvu vodenih sportova u Vječnom gradu.

Mladoj bh. sportašici uručena je zlatna medalja, a nakon toga Rimom je odjekivala himna Bosne i Hercegovine što je trenutak ponosa za sve naše građane.

Spektakularna Lana Pudar prvakinja Evrope u disciplini 200 metara delfin

Pristojan broj bh. navijača nalazio se u dvorani i oni su pružali podršku Pudar tokom cijelog takmičenja, ali i dok joj se dodjeljivalo zlato.

Lana Pudar je zaplakala dok se intonirala himna Bosne i Hercegovine što je bio jedan od najdirljivijih trenutaka tokom današnjeg dana na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Himnu BiH i nevjerovatan uspjeh pozdravili su i navijači ostalih reprezentacija gromoglasnim aplauzom.

Tako je naša fenomenalna plivačica na najbolji mogući način okončala Evropsko prvenstvo koje će zauvijek pamtiti. U disciplini 100 metara delfin osvojila je bronzu, a onda je sve začinila najvećim uspjehom u karijeri postavši evropska prvakinja.

(klix.ba)

Komentariši