Svečana dodjela nagrada “Nijaz Slipičević” za 2022. godinu

Svečana dodjela nagrada “Nijaz Slipičević” za 2022. godinu održaće se 20. septembra 2022. godine u Centru za kulturu Mostar, ulica Rade Bitange 13 sa početkom u 19:00 sati.

Fondacija Slipičević

Nagrada Nijaz Slipičević 2022. – poznati finalisti!

I ove godine, građani Mostara birali su kome će pripasti prestižna nagrada ”Nijaz Slipičević”, koju Fondacija Slipičević tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima i kolektivima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima.

Glasanje je obavljeno preko Facebook stranice fondacije.

Kandidati za nagradu ”Nijaz Slipičević” 2022. – Finalisti:

1. Mateja Lovrić – djevojka koja je svoje vrijeme posvetila drugima. Put ove humanitarke je počeo prije više godina, opremanjem maturanata slabijeg imovinskog stanja; danas ima i udrugu koja pomaže djecu, stare, bolesne, … – zapravo sve kojima pomoć zatreba.

2. Akademija futsala Mostar SG – nastala s ciljem omasovljavanja malog fudbala/nogometa među djecom u našem gradu, odnosno kako bi se u njoj tesale nove generacije članova jednog od najtrofejnijih malonogometnih klubova u BiH. MNK Mostar SG Staklorad aktuelni je prvak i osvajač Kupa BiH.

3. Antonio Šarić – 11-godišnjak kojeg svijet upoznaje kroz violinu. Kruna njegovog dosadašnjeg muziciranja uz Simfonijski orkestar i školovanja u Muzičkoj školi bilo je renomirano globalno takmičenje u klasičnoj muzici gdje je dospio u polufinale.

Ko je osvojio najviše glasova, saznaće sa na svečanoj dodjeli nagrada, 20 septembra.

Fondacija Slipičević

Komentariši