Put oko svijeta za 80 minuta

Mir počinje sa nama!

Hvala svima koji su danas sa nama putovali oko svijeta! Hvala našim studentima na nevjerovatnom trudu i učešću ove godine, hvala našem divnom osoblju i svima koji su doprinjeli da proslava Dana UWC-a bude tako sjajna i kompletna!

Posebno hvala gradonačelniku Grada Mostara i svima vama koji nam od jutros šaljete fotografije i lijepe komentare.

“Oko svijeta” na našem šetalištu u Mostaru? Lijepo je vidjeti mlade kako šalju poruke zajedništva. Upravo onakva zajednica u kojoj želimo da živimo, poštujući tuđi identitet, čuvajući i ističući svoj. Mladi danas u Mostaru šalju poruku svima…Neka nam ne smetaju tuđi simboli, živimo zajedno, obogaćeni različitostima.“ napisao je Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara.

Evo prvog uvida…uskoro više.

Peace begins with us!

Thank you everyone who travelled around the world with us today!

Thank you to our students for the amazing effort and participation this year, thank you to our wonderful staff and everyone who contributed to making the UWC Day celebration so great and complete!

Special thank you to the Mayor of the City of Mostar and all of you who are sending us photos and beautiful comments since this morning.

“Around the world” on our promenade in Mostar? It's nice to see young people sending messages of unity. Exactly the kind of community we want to live in, respecting the other's identity, while preserving and emphasizing our own. Young people today in Mostar are sending a message to everyone…Let us not be bothered by other people's symbols, we live together, enriched by differences.” Mario Kordić, Mayor of the City of Mostar.

Here is a glimpse…more to come

UWC: “Put oko svijeta za 80 minuta”

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) u subotu je obilježio dan globalnog obrazovnog pokreta Koledža ujedinjenog svijeta.

Tim povodom učenici Koledža u Mostaru već tradicionalno organizuju događaj pod nazivom “Put oko svijeta za 80 minuta”.

I ovom prilikom su građanima Mostara predstavili svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetioci ovog veselog događaja su imali priliku da barem jednim dijelom upoznaju 70 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i muzici.

Posjetioci ove godine po prvi put u sklopu ovog događaja imali su priliku uživati i u prezentacijama znamenitosti država svijeta, ali i prikazu pisama različitih regija, među kojima su hebrejsko, arapsko i kinesko pismo.

U sklopu obilježavanja dana UWC pokreta, UWC Mostar je ugostio i saradnike ove obrazovne institucije, a događaju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić.

“Put oko svijeta za 80 minuta” kao i prethodnih godina održan je na Španjolskom trgu u Mostaru.

Dan pokreta Koledža ujedinjenog svijeta se službeno obilježava 21. septembra u 18 zemalja svijeta. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. U 16 godina rada u BiH, s učenicima iz više od 100 država svijeta, Koledž je inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.

(ns)

Komentariši