Mali uvodni spektakl

To je najsjajniji putujući cirkus u sportu. Dakle, prilično je jasno da će Formula 1 biti tamo gdje ima poseban trag u šou biznisu (akcenat je naravno na biznisu): U narednoj godini će se održati trka u Las Vegasu, svjetskoj prijestolnici zabave, po prvi put, i to duž čuvenog Las Vegas Stripa.

Kako bi se premostilo iščekivanje, a prije svega potražnja za ulaznicama, održana je bučna promotivna zabava, primjerena lokaciji. Vozači Lewis Hamilton, George Russell i Sergio Pérez pustili su motore da zaurlaju i napravili kratku show trku. Žurka u priličnom skladu sa blistavom metropolom.

Formula 1 je u procvatu, posebno u Americi. Netflixova serija “Drive to Survive” u tome igra nimalo zanemarljivu ulogu. I tako je Günther Steiner, šef Haasovog tima, bio tamo u Las Vegasu. Zahvaljujući pojavljivanju u dokumentarcu, u kojem je izustio F-riječ (koja ne znači “Formula 1”), skoro je postao legenda na stazama u inostranstvu. U tom smislu, sljedeće godine u Las Vegasu ništa ne bi trebalo poći po zlu. F…ing Showtime!

Las Vegas Strip je dio Las Vegas Bulevara u Las Vegasu, Nevada, Sjedinjene Države, poznat po gustom skupu luksuznih hotela i kockarnica. “Strip” dugačak 6,8 km već je van granica grada u gradovima Paradise i Winchester. Počinje na jugu u Mandalay Bay Resortu i kazinu na Russell Roadu, u blizini uličnog znaka “Dobrodošli u Fabulous Las Vegas”, a završava se kod Stratosphere Tower sjeverno na Sahara Avenue. Odatle je malo manje od tri milje do centra Las Vegasa i ulice Fremont.

(focus)

(NovaSloboda.ba)

Komentariši