O Hercegovini, sve na jednom mjestu

Sve na jednom mjestu: Stvari koje trebate znati o Hercegovini

Digitalni nomadi svoje poslovne zadatke svakodnevno neometano obavljaju iz različitih gradova, država i s kontinenata. Ovaj trend je sve popularniji i u BiH te digitalni nomadi sve češće upravo našu zemlju biraju za sljedeću destinaciju.

Work’’n’’Sunshine – slogan je kojim je Hercegovina opisana, a u čiju istinitost se svakodnevno mogu uvjeriti digitalni nomadi, ali i svi koji vrijeme provode u Hercegovini

Informacije

Upravo su digitalni nomadi u fokusu RECOOPER projekta koji je sufinansiran sredstvima Evropske unije i vlade SR Njemačke, a u okviru kojeg je nedavno kreirana web platforma namijenjena upravo digitalnim nomadima koji Hercegovinu odaberu kao lokaciju svog boravka i rada.

Kako su kazali iz Tehnološkog parka Intera, koji zajedno sa Privrednom komorom FBiH implementira ovaj projekt, digitalnomadsherzegovina.com platforma će predstavljati centralno mjesto, sa svim informacijama o Hercegovini, dostupno svima koji su na listu zemalja koje žele

Od logističkih informacija, korisnih linkova pa sve do prirodnih ljepota i društvenih sadržaja, ova platforma pruža jedinstven pregled svega što putnici mogu pronaći ili očekivati u Hercegovini. Ona olakšava jedan od najvećih izazova s kojima se digitalni nomadi susreću na novim lokacijama, nudi im preporuke, sugestije i savjete stvarajući idealan temelj za samostalno istraživanje regije, kažu iz Intere.

Karakteristike

Web platformu prati i promotivni video kojim su predstavljene ključne karakteristike regije kao destinacije za digitalne nomade. Prirodne ljepote, kulturne znamenitosti, avanturizam, gastronomija, društveni život, zajednica i mjesta za rad samo su neki od razloga zbog kojih je Hercegovina odlična destinacija za posjetu, a zašto ne i zadržati se.

link Digital Nomad Herzegovina – Digital Nomads Herzegovina

(klix)

Komentariši