Priča o Carlosu Bejaru

Jedan Argentinac je postao senzacija na društvenim mrežama nakon što su internetom počele kružiti fotografije na kojima se vidi kako sejdi ispred prodavnice elektronike i gleda prenos fudbala na jednom od njihovih velikih televizora u izlogu.
83-godišnji Karlos Bejar objasnio je da kod kuće nije imao kablovsku televiziju i da je svoju stolicu na rasklapanje postavio ispred prodavnice kako bi gledao utakmice Svjetskog prvenstva.
Dodao je da je stolica na rasklapanje nekada pripadala njegovoj majci, te da mu sada donosi sreću. Fotografija Carlosa snimljena ispred prodavnice ubrzo je postala viralna, i mnogi ljudi se se javili da pomognu, da se prikupe sredstva, kako bi Carlos dobio svoj TV.
U priču se uključila i prodavnica elektronike i donirala Carlosu 55-inčni televizor kako bi mogao gledati finale u velikom stilu. Carlos je kasnije rekao novinarima da će uprkos novom TV, finale Svjetskog prvenstva gledati na svom starom mjestu, ispred izloga prodavnice elektronike. Argentinski navijači su sada uvjereni da im je Carlosova tradicija donijela sreću, jer je njihova ekipa postala prvak svijeta protiv Francuske u finalu FIFA Svjetskog prvenstva.

(sportsbrief.com)

(sp)

Komentariši