Internacionalno takmičenje u snazi “Ali Hamza Duraković”

Mostar 18. mart 2023.

Sportski rekreacioni centar Mithad Hujdur Hujka.

Danas se u Mostaru održava 10. internacionalnog takmičenja u snazi.

Takmičenja u snazi, u svijetu, postaju trend i ovaj sport u odnosu na prethodne godine ide uzlaznom putanjom, pa tako za takmičenje  u Mostaru ljudi i učesnici širom Balkana pokazuju interes za samo učešće, jer što je najbitnije i ovo takmičenje će se održati pod licencom Svjetske fitnes organizacije (WFF).

Ono što je novo u odnosu na prethodne godine je da će se pored standardnih disciplina (mrtvo dizanje, vratilo + propadanje, bench press i čučanj) održati i mrtvo dizanje za žene. Također jedna od novina je naziv discipline vratilo + propadanje, koja će se na ovom takmičenju zvati po nedavno preminulom članu kluba Ali Hamzi Durakoviću, koji je 2013 godine ponio titulu državnog prvaka Bosne i Hercegovine upravo u toj disciplini.

Ali Hamza Duraković je također i osvajač srebra na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu u 2021., a ono po čemu ga pamte Mostarci je herojski čin od 12.5.2022 godine kada je zajedno sa mostarskim skakačem Admirom Delićem spasio jedan ljudski zivot u rijeci Neretvi.

BBK Mo Klub u sklopu organizacije takmičenja , na sami dan takmičenja , otkriti će i spomen ploču na rahmetli Ali Hamzu Durakovića.

Iz BBK Mo Klub su najavili jednu respektabilnu organizaciju turnira, odaziv velikog broja učesnika i bogat nagradni fond za pobjednike takmičenja.

(sport) .

(spagos)

Komentariši