Idemo dalje

Većina vas zna da ja nikada ne kritikujem ni upravu kluba, ni trenere, ni igrače ili golmane, a ni navijače. Ne kritikujem, jer po struci, nisam ni u upravi kluba, niti sam trener, ni igrač ili golman (iako sam nekada davno bio malo igrač i malo više golman, ali ne osjećam da mi to daje za pravo da kritikujem sadašnje igrače ili golmane), a nisam ni navijač. Ja uopšte i ne navijam za Velež, jer je Velež moja PRVA i VJEČNA LJUBAV!!!!!

I, kao u svakoj dugovječnoj i uspješnoj ljubavi, postoji mnogo radosnih, tužnih, bolnih i ljutitih trenutaka, ali se dugovječnost i uspješnost svake prave i istinske ljubavi zasniva upravo u zajedničkom prolasku kroz život u svim tim radosnim, tužnim, bolnim i ljutitim trenucima. Baš kao i u stihovima moje najomiljenije pjesme: “…s tobom ću plakat, s tobom se radovat…”

Sve uprave, svi treneri, svi igrači ili golmani, svi navijači, kao i svi mi smo prolazni, samo je Velež VJEČAN, jer je Velež nešto mnogo više od fudbala!!!!!!!

I, dok god postoji naša iskrena i istinska ljubav i dok god postojala iskrena i istinska ljubav svih naših sadašnjih i budućih generacija, postojaće i Velež!!!!!!!

Zato samo zajednički, uvijek ponosno i prkosno, uzdignute glave, svi kao jedan, IDEMO DALJE!!!!!!!

MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!!!!!!!

(Ensvid Hadžajlić)

Komentariši