Srce Bosansko

Emotivna objava Razije Mujanović o Luki Garzi, poslala je snažnu poruku roditeljima u dijaspori

Proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović emotivnom objavom na društvenoj mreži Facebook poslala je poruku svim roditeljima iz “dijaspore” rekavši da je Luka Garza primjer sportaša koji iskreno voli svoju državu i srcem želi igrati za nju.

Garza je za naš tim u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre igrao kao naturalizovani košarkaš, a način na koji je igrao i koliko se borio u državnom dresu inspirisao je legendarnu Mujanović da se obrati javnosti.

Njenu objavu prenosimo od početka do kraja i bez izmjena:

“Dragi moj narode, vi koji živite van granica Bosne i Hercegovine. Obraćam se vama koje zovemo ‘dijasporom’. Posebno se obraćam vama koji imate djecu/unuke koji se bave sportom.

Nadam se da ste gledali utakmice naše muške selekcije u Poljskoj. U ekipi je jedan srčan momak koji se zove Luka Garza. Molim vas puštajte svojoj djeci/unucima njegove utakmice u najdražem dresu. Luka skoro da ne zna naš jezik (naučit će ga momci vremenom), ali odlično zna ko mu je majka, ko mu je djed.

Korjeni koje nosi u sebi, srce bosansko koje bije u njegovim grudima i želja da obraduje naš narod može biti vodilja vama u odgoju. Nemojte dopustiti da vaša djeca zaborave djedovinu. Mogu se oni roditi u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Americi, Australiji.. ali usadite im Bosnu i Hercegovinu u srce.

Sutra kada budu na raskrsnici i budu birali, neka biraju srcem. Bosna i Hercegovina će primiti u zagrljaj svakoga ko bira srcem. Nama samo takvi i trebaju.

Hvala Luka što si primjer nekim novim dječacima i djevojčicama. Volim te Bosno i Hercegovino”, poručila je Razija Mujanović.

BiH je jučerašnjim porazom od Poljske ostala bez finalnog turnira kvalifikacija za Olimpijske igre koji će se igrati narednog ljeta, a na kojem će Poljska skupa sa još 23 selekcije tražiti plasman.

(klix)

Komentariši