Povodom Dana planete Zemlja – Izložba fotografija “Ljepote BiH”


Predstavljene ”Ljepote BiH” – Izložba je odlična prilika da građani Mostara vide brojne bosanskohercegovačke ljepote, između ostalih i stare planinske kuće kao i starinski alat koji je još u upotrebi te mnoge druge interesantne motive, priopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

U petak 19. aprila u Centru za kulturu Mostar otvorena je izložba fotografija pod nazivom ”Ljepote Bosne i Hercegovine”, autora Alije Šunje. Izložba je otvorena povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje. Alija Šunje je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih planinara a svojim foto-aparatom je ovjekovječio brojna prirodna bogatstva koja nas okružuju. Njegova ljubav prema fotografiji se rodila još davno. Veliki je zaljubljenik u prirodu, iako svjestan da nije svatko od nas sposoban otići do najudaljenijih planinskih vrhova i uživati u skladu koji nam priroda pruža.

Za ovu izložbu je odabrano osamdesetak fotografija nastalih u nekoliko posljednjih godina a podijeljene su u nekoliko fragmenata – planine, rijeke, jezera i vodopadi, bosanskohercegovačka flora, rijetke ptice… Izložba je odlična prilika da građani Mostara vide brojne bosanskohercegovačke ljepote, između ostalih i stare planinske kuće kao i starinski alat koji je još u upotrebi te mnoge druge interesantne motive, priopćeno je iz Centra za kulturu Mostar. Gost izložbe je i poznati mostarski liječnik Radoslav Reda Lončar, veliki zaljubljenik u prirodu, koji je predstavio nekoliko svojih fotografija.

(bljesak.info)

Komentariši